Memory of the day 13/01

Pentru astazi, mai multe amintiri scurte, dar pretioase.
Nu e sezonul lalelelor, dar tot am gasit niste flori…
Mi-a povestit cineva de curand doua dezamagiri bucurestene: una legata de cofetaria Capsa, aflata acum aproape in paragina, si una despre muzeul de istorie, unde se fac renovari de o multime de timp, si in ditamai cladirea nu poti vedea decat o mini-expozitie cu Columna lui Traian. La Capsa eu n-am reusit sa ajung, pentru ca ori de cate ori am cautat-o, am ratat cu gratie intrarea. La muzeu insa pot sa spun ca am fost si noi acum mai bine de un an si situatia era la fel. Cu ocazia asta imi amintesc insa …
– de cum povestea Dodo(bunicul din partea mamei) despre cele mai minunate bomboane din tot Bucurestiul, care se gaseau doar la Capsa. Si de cum isi tot dorea sa le aduca asistentelor de la dializa bomboane din acelea, dar eu n-am fost in stare sa gasesc locul (poate e mai bine asa, daca intr-adevar nu mai e ce era, ca nu l-am dezamagit)
– tot la capitolul bomboane, ori de cate ori imi cumpar o cutie de Skittles imi amintesc de Dodo, pe vremea cand venea in vizita la Brasov si-mi aducea spre marea mea bucurie bomboanele astea de care vedeam doar la televizor, in reclamele de la Cartoon Network(taste the rainbow…in magazinele brasovene eu nu le gaseam niciodata).
– de cum m-a dus tot el la toate muzeele din Bucuresti, inclusiv la muzeul de istorie, cel mai mare si mai impresionant dintre toate, pe care nici nu l-am putut strabate intr-o zi cu picioarele mele de copil (asa-mi amintesc acum, va dati seama cate expozitii erau atunci?). Muzeul meu preferat insa o sa ramana mereu Muzeul Theodor Aman, unde mergeam aproape de fiecare data cand vizitam Bucurestiul. (Acesta s-a redeschis relativ de curand si e foarte frumos inca: de gasit prin spate pe la BCU)
– si, ca sa inchei frumos, de lalelele rosii de pe balconul bunicului, pe care le facea (prin magie 🙂 ) sa infloreasca mereu cand veneam in vizita de ziua mea
Mi-e dor de Dodolica.
Pe maine…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: