Memory of the day 22/01-24/01

Pentru weekendul asta, amintiri electronice..
In poza se vad piticii care lucreaza in televizor si-l fac sa mearga 😀
Prima amintire e despre primul nostru televizor. Il chema Sport. Era bineinteles alb-negru, cu un ecran curbat si micut cam cat doua palme puse una langa alta. Cred ca toata lumea a avut asa ceva prin casa… Avea nevoie de antena si de multe rugaminti ca sa prinda vreun canal (zilele astea se afla inca la Rucar si merge cu o antena improvizata de Neiu din sarma :D). Imi aduc aminte cum ne uitam odata cu tata la meciul Franta-Anglia cu televizorul cocotat sus, in dulapiorul de deasupra camarii din bucatarie — acolo sus se prindea cel mai fara pureci canalul respectiv. Tata si cu mine tineam cu Franta, in timp ce sora-mea tinea cu Anglia… si ne facuseram si stegulete desenate cu carioca si prinse in varf de scobitoare 🙂 chiar daca sincera sa fiu eu una nu prea cred ca desluseam mare lucru la distanta aia…
Tot el, televizorul Sport, a tinut loc si de prim ‘calculator’. Am primit, nu mai stiu bine de la cine, un soi de tastatura in care bagai casete ca cele pentru casetofon, doar ca erau cu jocuri. Mi-aduc aminte de unul in care erai prim-ministrul Angliei si trebuia sa iei decizii.. sau alt joc numit Survivor, cu diferite specii de animale care se mancau intre ele… Si stiu ca am fost tare emotionata cand am aflat ca o sa am calculator… cine visa in vremea aia ce inseamna de fapt calculator si ce minunatii o sa putem face cu masinariile astea mai incolo.. E foarte haios cum fiecare noua chestie pe care o descoperim ni se pare grozava (‘it’s THE shit’ :)) ) fata de ce am avut inainte — primul meu ‘calculator’ fata de nimicul de dinainte; cutiile negre in care invatam sa lucram in DOS in clasa a 2-a, fata de surogatul de acasa; 386-le pe care imi pusese unchiul Dani zeci de jocuri, fata de antichitatile de la scoala; Pentium-ul cu internet din clasa a 9-a fata de prafuitul 386… si ce sa mai zic de laptopurile care s-au tot inlocuit unul pe altul de-atunci?
Mare nebunie cu tehnologia asta… poate din cand in cand ar trebui sa ne mai amintim de vechile noastre aparate depasite si uitate, si sa le mai iubim putin ca la inceput.. doar asa, ca sa nu ne pierdem de tot in vartejul noutatilor care apar in fiecare zi si care ne TREBUIE musai…. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: